Karlovac Crossing

Karlovac Crossing var et kompleks af flere checkpoints nær og i byen Karlovac. Fra sommeren ´93 var FN´s checkpoint bemandet med polske soldater, men senere overtog danskerne dette område i samarbejde med franskmændene.

Karlovac var et af de to eneste forbindelseslinier mellem den krigshærgede og fri del af Kroatien. Crossingen var meget kontrolleret, og ved hver passage blev ens ID-nummer og navn skrevet op af serberne. Specielt her havde vi meget sjov ud af vores "Fætter Højben" og "Fedtmule" ID-kort. Crossingen var ofte lukket som følge af uoverensstemmelser mellem kroaterne og serberne.

Selve byen Karlovac var i visse områder i en meget sørgelig forfatning som følge af intensive bombninger og artilleriangreb.

Det var i øvrigt her jeg havde min første ubehagelige oplevelse, idet det serbiske checkpoint truede med at beskyde vores bil fra ikke mindre end to kampvogne. Heldigvis blev det afværget til sidst, da vi havde tilkaldt forstærkninger og "Generalen" i øvrigt holdt banditterne rimelig beskæftiget.

Kilde: http://www.unprofor.dk/steder/karlovac/