Blog, nyheder, artikler og historiske genopslag

CTO-ture var små "forlængede weekender" man havde et vist antal til rådighed af. Jeg husker desværre ikke hvor mange dage man rådede over.

Da jeg var udstationeret i Dvor lejren (de første 3 måneder af min udstationering) nåede jeg kun en enkelt CTO tur. De resterende 9 måneder, hvor jeg var i Sector Headquarter North, Topusko, blev der ikke gået så meget op i antallet af dage til rådighed. Vi pakkede engang imellem en bil og kørte til kysten i weekenden, når vi trængte til det.

Alligevel her et lille tilbageblik på på CTO turene. Typisk blev de afholdt i byen Opatija eller øen Krk, på den kroatiske kyst, med shoppetur til den lidt større by Rijeka. Jeg kan ikke huske om der var 1 eller 2 overnatninger, men jeg mener det var 2.

Følgende skrivelse blev udgivet ca. 1. maj 1993:

KVO Meddelelse omkring CTO ture

På hold 5 i juni 1994 var priserne på omkring 65 - 75 DM for et dobbeltværelse. Desuden var der her mulighed for at komme en tur til Plitvice nationalpark i Polbat området. Denne tur bestod af overnatning på en af hotellerne ved parken, samt to guidede ture rundt i parken. Prisen for denne CTO-tur var 110 DM (440 kr.) forudsat der var mindst 15 tilmeldte.

1 DM (Deutsche Mark) svarede til ca. 4 kroner.

240 km på 8 timer

Det bemærkes, at køreturen var beregnet til omkring 8 timer hver vej. Turen fra Dvor gik til Karlovac Crossing og derfra med motorvejen vestpå. Som jeg husker det var der ikke motorvej det sidste stykke gennem bjergene, før man nåede kysten. Sammenlagt er det en strækning på ca. 240 kilometer, der i dag kan klares på 3,5 time. Men dengang var vejene og uforudsete hændelser noget anderledes end i dag. Alt efter hvor mange der skulle med på turen, blev den foretaget i minibus eller almindelig bus.

Typiske CTO destinationer


Publiceret: 10. januar 2019

Kilde: https://www.unprofor.dk/blog/cto-ture/33/